2020 METŲ LIETUVOS KULTŪROS SOSTINĘ PIRMASIS PASVEIKINO SAUSIO 1-ĄJĄ GIMĘS KŪDIKIS

2020-01-02
sausio2.jpg

Šiandien rajono savivaldybės merės pavaduotoja Marija Puč ir administracijos direktoriaus pavaduotoja Agata Mankeliūnienė aplankė vilniečius Gretą ir Dovydą, 2020-ųjų sausio 1-ąją susilaukusius sūnelio Eriko. Mažylis buvo pirmasis, savo skardžiu balseliu pasveikinęs Trakus – 2020 metų Lietuvos kultūros sotinę.

 Į Trakų ligoninės Akušerijos-ginekologijos skyrių būsimoji mamytė Greta atvyko Naujųjų išvakarėse ir laukė ateinant mažylio pagal visiškai natūralaus gimdymo principus. Beje, tai buvo viena iš priežasčių, kodėl gimdyti ir buvo pasirinkti Trakai. Be to, jauną, pirmojo vaikelio laukusią porą, sužavėjo puikios sąlygos gimdyvėms: jaukios vienvietės palatos, profesionalūs gydytojai, skyriaus personalas, nuoširdus dėmesys. Jie ligoninę buvo aplankę ne kartą, kol nusprendė, kad vaikelis gims čia, bet ne kurioje nors Vilniaus ligoninėje.

Pasak laimingos mamytės, sausio 1-ąją, 2 val.15 min. pagimdžiusios tvirtą berniuką, į visus jos pageidavimus buvo atsižvelgta, ji jautėsi puikiai ir todėl bemat užsimiršo vaikelio laukimo vargai.

Laimingiems tėveliams buvo padovanotas mažylio kraitelis, kuriame – reikiami daiktai ir su Trakų –2020 Lietuvos kultūros sostinės simbolika. Ypač jaunuosius tėvelius sujaudino mažutės vilnonės kojinaitės jų sūneliui, kurias numezgė Onuškio Donato Malinausko gimnazijos mokytojos. Mažylio susilaukusios Gretos žodžiais, Trakų ligoninės medikai nuoširdžiu, profesionaliu darbu tik patvirtina nuostatą, kad Trakai – tikra kultūros sostinė.

Jaunųjų tėvelių laime drauge pasidžiaugė ir Trakų ligoninės direktorius Antanas Česnulevičius, Akušerijos-ginekologijos skyriaus vedėja Vilija Variakojienė, šio skyriaus gydytojai ir personalo darbuotojai.

Pernai Trakuose gimė 304 kūdikiai. Įdomu tai, kad Trakų ligoninę gimdyti renkasi ne tik mūsų rajono, bet ir Vilniaus bei aplinkinių rajono gyventojos.

„Džiaugiamės, kad jau sausio 1-ąją Trakai sulaukė pirmojo čia gimusio mažylio. Tikimės, kad naujagimių krykštavimas bus gausus, džiaugsmingas visus 2020 metus, – sakė merės pavaduotoja M. Puč.

Nuotraukoje: Trakų ligoninėje sausio 1-ąją gimęs mažasis Erikas su tėveliais (centre) sulaukė ir dovanų, ir sveikinimų.

Sigitos Nemeikaitės nuotr.

© 2019m. VšĮ „Trakų ligoninė”. Mindaugo g. 17, LT-21114 Trakai. Telefonas: 8 (528) 55 785, El.paštas: info@trakuligonine.lt
Įstaigos kodas: 181383493, Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre.